Saturday, October 11, 2008

raya kali ini tidaklah terlalu bosan bagi gua,kalian fikir begitu?

Selamat hari raya aidilfitri!
kiranya gua tidak terlewat untuk mengucapkan ucapan selamat hari raye memandangkan raya itu sendiri dalam jangka masa yang agak lama iaitu sebulan so masih dikira raya juga sekarang ini.
tahun demi tahun, semenjak gua memasuki fasa para-dewasa, dapat gua rasakan sambutan raya itu sendiri tidak berapa meriah rasenya dengan diriku gua ini.perkataan seronok ketika menyambut aidilfitri terasa tidak seseronok dulu kala.mulanya gua rasa sambutan hari raya yang gua sambut pada tahun ini akan lemau seperti tahun-tahun lepas.ah,sangkaan gua meleset sama sekali.
bukanlah bererti gua dapat menjalani sambutan hari raya yang super meriah tapi gua dapat rasakan sambutan kali ini lebih bermakna.kenapa?
1.ada orang baru dalam keluarga gua,iaitu suami akak gua a.k.a abang ipar gua.
2.gua menjalani reunion bersama teman-teman seperkolahan time gua masih berhingus lagi.
3.jumpa dengan ramai membe-membe baru dan 'yg istimewa'.memang kene betul raya taun nih dengan gua.
4.sanak saundara yang gua xpernah bertegur sapa akhirnya menjadi teman rapat gua.
5.beredebar menanti anak buah gua yang sulung.huu..
6.da besar-besar nih,duit raya yng dapat makin kurang, tapi makin besar.besar xbesar,orang da bagi,gua sebat jee.rejeki.

so kesimpulan yg dapat gua simpulkan di sini adalah..sambutan raya itu haruslah disambut dengan penuh kesyukuran.ala kadar je suda~wokeh,gua nak sambung makan kuih raya sambil tengok tv.fuh,memang betul-betul beraya gua.

No comments: